RSS Feed

Ο Ερωτόκριτος …«παίζει οικολογικά»

Ο Ερωτόκριτος …«παίζει οικολογικά»

Επιμέλεια: Δέσποινα Γαβριηλιδου

 

77 καλλιτέχνες, 40 διαφορετικά σημεία της Αττικής κι ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, συνθέτουν τον καμβά της δράσης και της δημιουργίας του «εναλλακτικού» video « Παίζουμε Οικολογικά- Ζούμε Λογικά- Ενεργούμε Ομαδικά»!

Ψαραντώνης, Κότσιρας, Κανά, Χαρούλης, Θαλασσινός, Τσαλιγοπούλου είναι λίγοι από τους καλλιτέχνες, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους με σκοπό να αποδείξουν πως η μουσική έχει τη δύναμη να εμπνεύσει, να αφυπνίσει και κυρίως να ενώσει τους ανθρώπους σ’ έναν κοινό αγώνα. Αυτόν της διατήρησης, αλλά και της βελτίωσης του περιβάλλοντος, της ίδιας μας της ζωής.

Ο Ερωτόκριτος, ένα αριστούργημα της νέας ελληνικής λογοτεχνίας, με τον άψογα δουλεμένο στίχο, τον βαθύ λυρισμό, τη ζωντανή του γλώσσα καθώς και την έντονη παρουσία του φυσιολατρικού στοιχείου δίνει το έναυσμα να προβληθούν σημαντικοί χώροι πρασίνου της Αττικής. Έμμεσα, μας δίνονται κάποια μαθήματα οικολογικής συμπεριφοράς, τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας, για να εξοικονομήσουμε ενέργεια χρήμα και πάνω απ’ όλα να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον.( χρήση τράμ, ανακύκλωση κ.α.)

Με άλλα λόγια, να κρατήσουμε την ελπίδα μας ζωντανή στο σημερινό αδιέξοδο που βιώνουμε όλοι,  να μπορέσουμε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο, εμείς και τα παιδιά μας.

Απ’ όλες τις απόψεις, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Όλα δένονται πολύ αρμονικά: η ηλεκτρική κιθάρα με το σαντούρι, η λύρα με το μπάσο, το πιάνο με τον Καραγκιόζη, το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Βλέπουμε την ομορφιά κάθε οργάνου και κάθε φωνή ξεχωριστά. Πραγματικά, αποτελεί μια ανάσα πολιτισμού και ψυχαγωγίας, αφού βλέποντάς το, δε θέλουμε να τελειώσει!

Οι στίχοι του Ερωτόκριτου, οι οποίοι αποτελούν  την ψυχή του έργου και παραμένουν μέχρι σήμερα διαχρονικοί, η ποιοτική εκτέλεση τους από τους καλλιτέχνες, αλλά και η ματιά του σκηνοθέτη κατατάσσουν αυτό το βίντεο στο επίπεδο των αριστουργημάτων!!

 

Πληροφορίες για τον Ερωτόκριτο: el.wikipedia.org/wiki/Ερωτόκριτος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: